Ingatlan jog

Ingatlan adásvételi szerződés

Ingatlanok tulajdonjogának megszerzésére irányuló tranzakciók tervezése, előkészítése, és az akvizícióhoz szükséges szerződések kidolgozása kapcsán naprakész segítséget nyújtunk Ügyfeleinknek. Irodánk a szerződéskötést megelőző tárgyalások kezdetétől a tulajdonosváltozás ingatlan-nyilvántartási bejegyzésig segítséget nyújt az ingatlan jogi helyzetének tisztázása körében, annak eldöntésében, hogy Ügyfeleink előszerződést, vagy végleges adásvételi szerződést írjanak-e alá, a foglaló és az előleg elhatárolásának problémájával kapcsolatos teljes körű felvilágosítást nyújtunk, felvilágosítjuk Ügyfeleinket a hatályos jogszabályok alapján fizetendő közterhek (illeték és adó) mértékéről illetve alapjáról, elővásárlásra jogosultak esetén lefolytatjuk a szabályszerű eljárást, jogi tanácsot adunk, amennyiben az elővásárlásra jogosultat nem hívták fel vagy jogszerűtlenül hívták fel az elővásárlási joga gyakorlására, azzal azonban ennek ellenére élni kíván. A fentieken túl vállaljuk továbbá Ügyfeleink meglévő szerződésének véleményezését, felülvizsgálatát is.

A szerződéskötésben való közreműködés kiterjed a szerződés ellenjegyzésére, szükség esetén ügyvédi letét kezelésére, az illetékes földhivatal előtt eljárásra, valamint a banki ügyintézésben való közreműködésre.

Ajándékozási szerződések

Ingó vagy ingatlan ajándékozása esetén részletes tanácsadással, illetőleg okiratszerkesztéssel állunk Ügyfeleink rendelkezésére. Az ajándékozási szerződések kapcsán részletesen tájékoztatjuk Ügyfeleinket az ajándékozás joghatásairól (pl. hozzátartozók és rokonok közötti ajándékozás esetén az örököstársakra való kihatás tekintetében), az ajándék visszaköveteléséről, a fizetendő illeték alapjáról és mértékéről.